Service informatie

Wij zijn tijdens openingstijden bereikbaar op 0320-320159 of via email info@polarcool.nl 

Openingstijden
Maandag – vrijdag: 9.00 – 17.00 uur
Zaterdag: 10.00 – 16.00 uur
Bezoek alleen op afspraak.

Chroomstraat 29A
8211 AS Lelystad

0320 320 159
info@polarcool.nl

KvK nummer: 71590099
Btw nummer: NL8587.75.013.B01

Montage en installatie
Prijzen en voorwaarden basis montage

Installatie door Polarcool
Polarcool is een F-gassen BRL 100 gecertificeerd bedrijf.
Met een F-Gassen certificaat laten wij zien dat wij een hoogwaardige kwaliteit bieden en voldoen aan de Europese en Nederlandse wettelijk gestelde eisen.

Zo staat u garant voor een gedegen installatie en een garantie van uw installatie van 5 tot 6 jaar.

Installatie zelf doen
Het plaatsen van het binnen- en het buitendeel mag iedereen. Echter, koeltechnische handelingen; het monteren/solderen van de leidingen en alle handelingen m.b.t. het koudemiddel, mogen alleen door F-gassen gecertificeerde monteurs worden uitgevoerd. Het is daarom aan te bevelen om de installatie van uw airco uit te laten uitvoeren door een f-gassen gecertificeerd installatiebedrijf.

Hoe betaal ik bij Polarcool?
Eerst ontvangt u een gepersonaliseerde offerte. Bent u hiermee akkoord? Dan zullen wij een factuur sturen met de kosten voor de unit(s), de kosten voor installatie en de kosten voor het installatiemateriaal.

50% van de factuur dient te worden voldaan vóór de afgesproken installatiedatum en 50% direct bij oplevering van de installatie.

De helft van het factuurbedrag vóór oplevering kan worden overgemaakt op ons bankrekeningnummer of via een betaallink (iDeal) welke wij toesturen. De andere helft bij oplevering kunt u op dezelfde manier voldoen of via PIN.

Onderhoudservice

De installatie van airconditioning is één ding. Onderhoud en reparatie van uw systeem is ook nodig om optimaal te kunnen genieten van uw airconditioning. Bij de aanschaf van uw installatie kunt u ook een onderhoudscontract bij Polarcool afsluiten. Waarbij wij eens per jaar langskomen om uw installatie van het nodige onderhoud te voorzien.

Onderhoud bij een airconditioning is erg belangrijk. Naast het feit dat u hiermee de levensduur van uw airconditioning verlengt, zorgt u ook voor een gezondere leefomgeving. Het inademen van vervuilde lucht wilt u natuurlijk absoluut voorkomen.

Enkele voordelen van onderhoud zijn onder andere:

 • 6 jaar Haier fabrieksgarantie geldt bij een gedegen jaarlijks onderhoud door een gecertificeerd bedrijf.
 • 5 jaar Daikin en Mitsubishi fabrieksgarantie geldt bij een gedegen jaarlijks onderhoud door een gecertificeerd bedrijf.
 • Minimalisering van dure en onverwachte storingen.
 • Langere levensduur door tijdig preventief onderhoud.

Kosten
Bij een Single split unit heeft u al een onderhoudscontract vanaf € 135,- incl. btw per jaar. Bij elke binnenunit extra (Multi-split systeem) betaald u € 60,- incl. btw per jaar per binnen unit extra. Een onderhoudscontract bij Polarcool is jaarlijks opzegbaar. Let wel op dat de aangegeven fabrieksgarantie komt te vervallen bij een missend gedegen onderhoud door een F-gassen monteur.

Onderhoudswerkzaamheden airconditioning
Wanneer er geen onderhoud aan de airco uitgevoerd wordt, zal deze vervuild raken. Hierdoor zal de capaciteit afnemen, zal het systeem meer energie verbruiken en is de kans op onnodige storingen veel groter. Daarnaast wilt u deze vervuilde lucht niet inademen. Bij een onderhoudsbezoek behandelen wij de volgende punten:

 • Reiniging van binnendeel en buitendeel, zowel binnen-als buitenkant.
 • Koeltechnische controle.
 • Kleine reparaties uitvoeren wanneer nodig.
 • Preventieve onderhoudswerkzaamheden airconditioning

U kunt zelf regelmatig de luchtfilters reinigen. Te veel stof zorgt voor een mindere werking van de airconditioning. Denk vooral aan het reinigen van deze filters aan het begin en einde van de zomer wanneer de airconditioning veel in gebruik is geweest.

Storing
Storingen kunt u via e-mail of door te bellen aangeven. Wij nemen uiterlijk de volgende werkdag contact met u op om een afspraak te maken.

Garantie
Bij installatie door een f-gassen gecertificeerd bedrijf of installateur zit er op de airco systemen uit ons assortiment 5 tot wel 6 jaar fabrieksgarantie.
Jaarlijks onderhoud is hierbij wel verplicht vanaf de datum van aankoop door een f-gassen gecertificeerd bedrijf of installateur.
Fabrieksgarantie geldt enkel op de onderdelen en benodigde materialen. De installatie- en eventuele voorrijkosten worden hierbij wel in rekening gebracht.

Op de installatie van uw airco systeem door Polarcool zit tenminste 6 maanden garantie. Denk hierbij aan de montage, installatiekosten en voorrijkosten. Mocht er in deze 6 maanden toch iets gerepareerd worden dan verlengen wij de garantie met 3 maanden vanaf de datum van aankoop.

Bij val, stoot, water en externe schade op uw systeem vervalt de garantie.
Bij kortsluiting of elektrische problemen op de groep waarop het systeem is aangesloten vervalt de garantie op de printplaat.

Op de accessoires van een airco systeem zoals Condenspompen en afstandsbedieningen gelden een beperkte garantieduur van 6 maanden na aankoop.

Garantievoorwaarden

 • De installatie is gemonteerd en of onderhouden door een geautoriseerd persoon, Stek monteur of F-Gassen gecertificeerd bedrijf.
 • Het systeem is jaarlijks onderhouden.
 • Er is geen sprake van vandalisme , diefstal, storm schade, overstroming, brand, val – vocht – druk – en stootschade en of schade aangebracht door personen.
 • Uw systeem is niet aangepast of verhuist door een niet STEK of F-Gassen gecertificeerd bedrijf .

De fabrikant en of leverancier van uw product zijn niet verantwoordelijk te stellen voor schade zoals winstderving, commerciële schade en of gezondheidsklachten als gevolg van het gebruik van onze producten en of het niet juist functioneren van deze.